Se alla

Liberalernas Flerårsplan 2025-2027

Måndag 17 juni 2024

Varje år fattar kommunfullmäktige beslut om en flerårsplan för kommande tre år. Som oppositionsparti lägger vi fram vårt förslag. Ni kan läsa det i sin helhet via länken nedan.

Vi skriver bland annat:
Liberalernas målsättning är att Strängnäs ska vara en kommun som det är lätt att leva i och som utvecklas i takt med vad kommuninvånarna önskar och behöver. För detta ändamål krävs i första hand ett tydligt fokus på att erbjuda en hög kvalitet inom kommunens kärnverksamheter, det vill säga skola, vård och omsorg. Så länge detta inte fungerar tillfredsställande ska inte stora satsningar och investeringar göras på andra områden, eftersom det innebär att kärnverksamheterna får stå tillbaka.

En god och likvärdig utbildning för alla elever är grunden för demokratin och en gynnsam samhällsutveckling. I Strängnäs ska alla ges samma möjligheter. Barn och unga ska mötas av höga förväntningar och undervisningen ska så långt som det är möjligt anpassas till individuella förutsättningar. Så ser det tyvärr inte ut i dag. Skillnaderna mellan skolorna är orimligt stora och resultaten oacceptabelt låga. Liberalerna har höga ambitioner även för omsorgen. Kvaliteten ska vara hög och valfriheten stor för att kunna möta varje enskild individs behov och önskemål. Samtidigt ska den administrativa överbyggnaden vara så liten som möjligt.

Vi i Liberalerna vill med denna flerårsplan visa hur vi tror att Strängnäs skulle kunna bli en ännu bättre kommun. Vi gör det med insatser för att höja skolresultaten, lyfta omsorgen och öka effektiviteten i styrningen och i förvaltningen, samtidigt som vi vill höja takten i omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Vår vision är ett Strängnäs som är tryggt, trevligt och välskött i alla kommundelar och där kommunens kärnverksamheter levererar med hög kvalitet till en rimlig kostnad för invånarna.

Läs vårt alternativ till flerårsplan finner ni här:

Liberalernas Flerårsplan 2025-2027